Her får du et indblik i, hvordan det opleves, når samarbejdet i SU ikke fungerer. Det er en del af hverdagen på flere arbejdspladser, og UCL har valgt at dele deres historie, så andre kan lære af den. Læs med her og få inspiration til at undgå konflikter på arbejdspladsen.
Kære læser,
Vi håber I er kommet godt ind i et år, der fortsætter, hvor det gamle slap: Med samarbejde på distancen og de udfordringer, det kan give. Men også med håbet om, at vi snart igen kan mødes fysisk.
Vi har brugt de sidste par måneder på at overveje, hvordan vi bedst kan inspirere jer til at få SU-arbejdet til at fungere i en tid, hvor I ikke har mulighed for at invitere os ud. Det har resulteret i en webinarrække, som sætter fokus på, hvordan samarbejdsudvalget kan arbejde med nogle af de emner, der aktuelt fylder en del på flere arbejdspladser. Det første webinar var med psykolog og forsker Malene Friis Andersen, der holdt oplæg om, hvordan samarbejdsudvalget kan understøtte sammenhængskraften på arbejdspladsen i en tid, hvor den kan være ekstra presset. De næste webinarer sætter fokus på andre relevante emner for SU-arbejdet.
Her i nyhedsbrevet får du også et indblik i, hvordan det opleves, når samarbejdet i SU ikke fungerer. Det er en del af hverdagen på flere arbejdspladser, og UCL har valgt at dele deres historie, så andre kan lære af den. Vi skylder dem en stor tak! Du kan læse deres historie her, og så kan du hoppe over til artiklen her, hvor konfliktmægler Sidsel Westi Kragh kommer med gode råd til håndtering af konflikter i SU-arbejdet. Vi har også skrevet lidt om, hvordan et forløb med Samarbejdssekretariatet kan se ud.
En del konflikter kan undgås, hvis man får etableret en god struktur for drøftelser på arbejdspladsen – og nogle gange kan der være brug for nye strukturer, der rækker ud over de etablerede rammer. Det kan være i forhold til drøftelser omkring det psykiske arbejdsmiljø, hvor det kan give mening at inddrage både samarbejdsudvalget og arbejdsmiljøorganisationen i forhold til konkrete opgaver. Det skriver vi om i blogindlægget her. Det kan være ret kompliceret, og vi står som altid gerne til rådighed med sparring i forhold til jeres lokale drøftelser af strukturen.
Vi afholder fortsat virtuelle kurser for nyudpegede SU-medlemmer. Du kan finde datoerne her.
Som altid skal du endelig tage kontakt, hvis der er noget omkring SU-arbejdet, du ønsker at få rådgivning eller vejledning i forhold til – eller hvis du har et forslag til aktiviteter, du gerne ser, at vi sætter i gang.
God læselyst – og del gerne med dine kollegaer.
På sekretariatets vegne,
Magnus Bryde og Pia Lassen