Samarbejdssekretariatet inviterer samarbejdsudvalg fra statslige arbejdspladser til at sætte fokus på medarbejderinddragelse i grøn omstilling gennem deltagelse i et faciliteret udviklingsforløb sammen med andre statslige samarbejdsudvalg.
Hvad er formålet?
Udviklingsforløbet hjælper de deltagende samarbejdsudvalg til at drøfte medarbejderinddragelse i grøn omstilling, som statslige arbejdspladser er forpligtet til ifølge protokollat omkring medarbejderinddragelse i grøn omstilling på statslige arbejdspladser fra 2021. Deltagerne bidrager til at udvikle, teste og kvalificere et dialogværktøj, som kan bruges i det praktiske SU-arbejde på forskellige statslige arbejdspladser. I udviklingsforløbet afprøver deltagerne metoder til drøftelser i SU om grøn omstilling sammen med andre statslige samarbejdsudvalg og med bistand fra Samarbejdssekretariatet.
Hvad kræver udviklingsforløbet af deltagerne?
- 2 udviklingsdage i sensommeren/efteråret 2022, hvor én medarbejderrepræsentant og én ledelsesrepræsentant fra hvert samarbejdsudvalg deltager i to workshops, tilrettelagt og faciliteret af Samarbejdssekretariatet. Udviklingsdagene kræver ikke forberedelse.
- Ét ordinært/ekstraordinært SU-møde i eget samarbejdsudvalg imellem udviklingsdagene, hvor dialogværktøjet afprøves i samarbejde med Samarbejdssekretariatet.
- Samarbejdsudvalgets velvilje til at dele erfaringer og eksempler ved at give Samarbejdssekretariatet mulighed for at kommunikere disse gennem nyhedsbrev, hjemmeside, Linkedin-profil, mv.
Hvordan er arbejdsformen?
Der gennemføres workshops med høj deltageraktivitet, som undersøger, eksperimenterer med og kvalificerer arbejdet med medarbejderinddragelse i grøn omstilling via SU. På workshop 1 gives deltagerne en grundlæggende viden omkring grøn omstilling, og deltagerne inviteres til at deltage i udviklingen af en prototype til et værktøj, der kan anvendes til drøftelse af grøn omstilling i det lokale SU-arbejde. Herefter tester deltagerne værktøjet i eget samarbejdsudvalg med bistand fra Samarbejdssekretariatet. I workshop 2 udveksler deltagerne deres erfaringer med og læring fra testen, og der arbejdes med at kvalificere og videreudvikle værktøjet. Herefter færdiggør Samarbejdssekretariatet værktøjet og formidler erfaringer og eksempler.
Det praktiske
- Workshop 1 er mandag den 29. august 2022 kl. 10-16 i København
- Workshop 2 er mandag den 31. oktober 2022 kl. 10-16 i København
- Ved tilmelding aftales dato for ordinært/ekstraordinært SU-møde, hvor test af dialogværktøj er på dagsorden. Datoen skal ligge mellem den 5. september og 24. oktober 2022.
- Udviklingsforløbet er gratis, og op til 8 samarbejdsudvalg kan deltage.