BurgerBurgerCloseClose

FGU Lolland Falster var den første FGU skole, der afholdt et kursus for samarbejdsudvalget

Samarbejdssekretariatet har sammensat et kursus som er særligt målrettet de nye FGU uddannelsesinstitutioner, der startede op i august 2019. FGU Lolland Falster var den første FGU skole, der deltog i kurset.

”Dagen med Samarbejdssekretariatet har givet os en fælles ramme for arbejdet i udvalget nu hvor vi skifter vores interim-samarbejdsudvalg ud med et ’rigtigt’ samarbejdsudvalg. Vi har en stor opgave på FGU Lolland-Falster, hvor vi skal lære at tale det samme sprog, fordi vi bærer forskellige erfaringer med os ind i arbejdet, og det har været rigtig godt for os, at der kom nogle udefra og gav os viden og redskaber, som vi kunne lære at forstå, tale om og bruge sammen.” siger Kathrine Hejlskov, der er direktør og formand for samarbejdsudvalget på FGU Lolland-Falster.

Lene Steen Bergstrøm, der er vejleder og næstformand samme sted har samme fokus: ”Det er vigtigt, at vi får samarbejdsudvalget til at fungere. Vi skal have forskellige kulturer til at arbejde sammen, og det skaber en masse usikkerhed, hvis vi ikke får lavet nogle klare aftaler.”

Det er den usikkerhed, som samarbejdsudvalget nu har til opgave på at få bugt med. Lene Steen Bergstrøm og Katrine Hejlskov er enige om, at den første opgave bliver at få lavet en personalepolitik og faste aftaler omkring arbejdstid, forberedelse, ansvarsfordeling og alle de andre spørgsmål som ellers kan skabe utydelighed og usikkerhed på arbejdspladsen.

”Det er vigtigt, at vi får alt det på plads, så der også bliver plads til at tale om didaktiske principper, og det er vigtigt, at vi snakker sammen, så vi får skabt et velfungerende og sammenhængende tilbud til de unge. Jeg synes, der ligger noget rigtigt positivt i uddannelsen og i koblingen mellem den almene og den praktiske del. Det er godt tænkt,” siger Lene Steen Bergstrøm.

”FGU er et ambitiøst politisk projekt, der skal hjælpe unge mennesker over hele landet godt på vej. Og så længe vi på institutionerne gør vores yderste for at holde snuden i sporet og have en fornuftig dialog med hinanden, så skal det nok lykkedes at få skabt et godt resultat,” slutter Katrine Hejlskov.

 

FGU Lolland Falster var den første FGU skole, der afholdt et kursus for samarbejdsudvalget
FGU Lolland Falster var den første FGU skole, der afholdt et kursus for samarbejdsudvalget
FGU Lolland Falster
Gå til indkøbskurven...