BurgerClose

SU's opgaver ift. krænkelsesdebatten

19-10-2020

Samarbejdsudvalget kan spille en central rolle i forhold til debatten om hvordan vi alle kan være med til at fremme en inkluderende og respektfuld kultur, der respekterer den enkeltes personlige grænser og forebygger krænkelser på arbejdspladsen.

Kære læser

Der har de seneste uger verseret en debat i medierne omkring seksuelle krænkelser.

Det er en debat, som her i Danmark i første omgang udsprang inden for film- og mediebranchen, men som siden har bredt sig til resten af samfundet, herunder det politiske niveau. Og som også er relevant at have på de statslige arbejdspladser.

Arbejdsmiljølovgivningen og Ligestillingsloven udgør de juridiske rammer for sanktioneringen af seksuelle krænkelser. Men derudover er det vigtigt at have en debat på den enkelte arbejdsplads omkring hvordan vi alle kan være med til at fremme en inkluderende og respektfuld kultur, der respekterer den enkeltes personlige grænser og forebygger krænkelser. Vores koordinerende konsulenter beskriver i dette blogindlæg, hvordan Samarbejdsudvalget kan spille en central rolle i forhold til denne debat. Vi henviser derudover til Arbejdstilsynet og Arbejdsmiljørådet for vejleding og inspiration.

Hvis I på din arbejdsplads har brug for at drøfte hvordan SU kan være en aktør i forhold til at forebygge seksuel chikane og understøtte en respektfuld dialog på arbejdspladsen, er du som altid velkommen til at kontakte sekretariatet. Vi sidder klar ved telefonen med råd og dåd. Vi afholder også fortsat kurser for samarbejdsudvalget på den enkelte arbejdsplads. Dog med stor opmærksomhed på ikke uforvarende at medvirke til sprede Covid-19. Du kan læse mere om vores tiltag på vores hjemmeside.

Har du brug for inspiration til hvordan I kan evaluere jeres SU-arbejde, inviterer vi til webinar om dette emne mandag den 26. juni klokken 12.00-13.00. Der er stadig få ledige pladser – tilmeld dig her, hvis du gerne vil være med. Det er top-relevant for medlemmer af SU som for HR-personer, der støtter op om SU-arbejdet på arbejdspladsen.

God læselyst – og del som altid gerne med dine kollegaer.

Bedste hilsener
Magnus Bryde og Pia Lassen

Gå til indkøbskurven...