BurgerClose

God jul og godt nytår - opfølgning på debatarrangementet

18-12-2019

Julen er hjerternes fest, men det er måske også den tid på året, hvor der er flest (brudte) forventninger og familiekonflikter. Derfor spoler vi i det her nyhedsbrev lidt tilbage til det debat-arrangement, vi afviklede i uge 44, hvor vi satte fokus på samarbejde. Både når det er godt, og når der er brug for at få det tilbage på sporet efter en konflikt.

Meget af det vi tog med fra dagen kan både bruges i arbejds- og private relationer. Måden vi vælger at håndtere konflikter på har stor betydning for, hvordan de udvikler sig. En konflikt kan være ødelæggende, men den kan også føre et bedre sted hen, hvis man er bevidst om hvordan man arbejder med den. På dagen hørte vi om eksempler på begge dele, og så hørte vi konfliktmægler Sidsel Westi Kragh fortælle, hvordan samarbejdsudvalg selv kan arbejde med at håndtere konflikter, så de ikke eskalerer. Du kan læse vores nedkog af hendes oplæg her.

Til arrangementet hørte vi også Ane Alsløv sammenligne arbejdet i samarbejdsudvalg med et juletræ. Du kan finde ud af, hvordan det hænger sammen og læse vores opsummering af nogle af hendes og de andre paneldeltageres perspektiver på samarbejde her.

Noget af det vigtigste, vi selv tog med os fra dagen, var glæden ved at mærke det store engagement i at få arbejdet i samarbejdsudvalg til at give værdi for arbejdspladsen – sammen med et klart og stærkt budskab om, at der altid er en vej tilbage til dialogen, også når det ser ud som om den er helt lukket. Det synes vi faktisk minder om et rigtigt julebudskab.

Vi håber at du og dine får en glædelig jul og kommer godt ind i det nye år. Måske ses vi der? Vores undervisere og vi i sekretariatet vil fortsat gøre vores allerbedste for at støtte op om det lokale samarbejde. Vi har allerede flere forskellige kursustilbud på programmet, og du er altid velkommen til at kontakte os hvis dit samarbejdsudvalg har brug for et kursus målrettet til jer.

Rigtig god læselyst
- og del gerne!

Bedste julehilsner

Magnus og Pia
Samarbejdssekretariatet

Gå til indkøbskurven...