BurgerClose

Efterår i Samarbejdssekretariatet

12-10-2022

Temperaturen er faldet og snart skifter naturens farver. Her kan du læse, hvad der sker i Samarbejdssekretariatet i løbet af efteråret.

Samarbejdsudvalgets fælles opgave ift. at informere kollegaerne om udvalgets arbejde

Når vi er ude og undervise på statens arbejdspladser, er noget af det, vi tit møder spørgsmål om, om vi har gode råd til, hvordan samarbejdsudvalget orienterer resten af arbejdspladsen om udvalgets arbejde. Indrømmet – det kan være rigtig svært! Derfor har konsulenterne forfattet et blogindlæg, om hvad der vigtigt at være opmærksom på ift. at løse denne opgave. Du kan læse blogindlægget her.

Vi har også tidligere interviewet samarbejdsudvalget for Fødevarestyrelsen om netop dette. Her forsøger udvalget at løse opgaven på en helt anden måde end ved at udsende et referat af udvalgets møder. Du kan læse artiklen her.

Skal du/dit SU på kursus?

Du kan finde datoerne for åbne kurser for nyudpgede SU-medlemmer her. Kurserne afholdes på tværs af statens arbejdspladser. Ved at deltage får du derfor både viden om Samarbejdsaftalen og SU-systemet, men også inspiration til hvordan andre arbejdspladser tilrettelægger deres SU-arbejde. Kurserne er åbne for såvel ledelses- som medarbejderrepræsentanter. SU-sekretærer er også meget velkomne.

Kurserne afholdes både på dansk og engelsk. Du kan vælge mellem kurser med fysisk fremmøde eller virtuel afholdelse. Du kan læse mere om kurserne her.

Hvis der i jeres udvalg er mange nye medlemmer, kan det være mere hensigtsmæssigt, at vi afholder det tilsvarende kursus for jeres udvalg, da vi så bedre kan tage højde for det, der fylder på jeres arbejdsplads. Du kan læse om kurserne for det samlede samarbejdsudvalg her.

Folder om sekretariatets tilbud

Vi ved det – der er lidt ”ananas i egen juice” – men vi er meget stolte over vores nye folder, og vil derfor gerne præsentere den for jer. Folderen giver et overblik over sekretariatets samlede tilbud – ud over kurser tilbyder vi også rådgivning og vejledning ift. forståelsen af Samarbejdsaftalen samt inspiration til, hvordan I får SU-arbejdet til at skabe værdi på jeres arbejdsplads. Du kan også læse om vores tilbud til samarbejdsudvalg, der har svært ved at få samarbejdet i udvalget til at fungere.

Du finder folderen her.

Webinar den 25. november 2022 udsat til den 28. februar 2023 og bliver til et udvidet fysisk seminar

Som annonceret i sidste nyhedsbrev, planlagde vi et webinar om muligheden for at sammenlægge arbejdsmiljø- og samarbejdsudvalg. Idet Arbejdstilsynet er ved at udarbejde en revideret Bekendtgørelse om Samarbejde om Sikkerhed og Sundhed, ændrer vi derfor datoen til den 28. februar 2023 for dermed at tage ændringer med ind i vores program. Desuden giver det også mulighed for, at vi kan fremlægge resultaterne fra en undersøgelse, som vi er ved at få foretaget omkring udbredelse og erfaringer (eks. fordele og ulemper) med sammenlagt struktur på statens arbejdspladser.

Sæt derfor et nyt kryds i kalenderen, og du vil modtage yderligere oplysninger om seminaret og mulighed for tilmelding via vores kommende nyhedsbreve.

Skiftedag i sekretariatet

Den ene af vores koordinerende konsulenter, Pia Lassen, har valgt at skifte job til en lederstilling på Forsvarsakademiet. Hun fortsætter dog som SU-underviser på freelance-basis (ligesom vores øvrige undervisere). Det betyder, at vi i sekretariatet heldigvis ikke behøver at sige helt farvel til hende, ligesom statens arbejdspladser stadig vil kunne få glæde af hendes store viden og erfaring i forhold til SU-arbejdet.

Vi håber, at den ledige stilling bliver besat pr. 1. januar.

På sekretariatets vegne,

Magnus Bryde

Gå til indkøbskurven...